idézetes közhely

Nem szeretem kifejezetten az idézetek, de most összegyűjtöttem pár olyat, ami még elfogadható és van igazságtartalma is. Nem mindent gondolok úgy, ahogy azok leírták, de a nagyját megfogalmazták. Aki ismer az tudni fogja, mit kire, ill hogy értem, vagy épp mit hogyan nem. Ma még fogok jelentkezni. Szóval az idézetek:  _"Azt kérded, ki az igazi, ki a valódi barát? Az, akinek megérted minden kimondott és hang nélküli szavát. Kinek szemébe nézve meglátod minden apró baját, kit csendesen megvigasztalsz, ha könny borítja arcát, ha ok nélkül bezárkózik, te átmászod hallgatása falát, kinek nem hagyod, hogy egyedül vívja kilátástalan harcát. Kinek villanásnyi mosolya, apró kis öröme elüzi minden bánatod, s köztetek nincs olyan, hogy alulmúlod őt, vagy túlszárnyalod. Kinek látványa szívedet és lelkedet melengeti, kivel jó a csend szavát hallgatni, s együtt merengeni. Kinek nem számít, mit vétesz, kis-e, vagy nagy hibát, kivel ha beszélhetsz, könnyebbé válik ez a nehéz világ. Az az igazi barát, kit szeretsz, tisztelsz, csodálsz, s ha választásra kerül sor, te szó nélkül mellé állsz. Az a barát, kinek egy kedves szava többet ér a világ összes, minden kincsénél. Az a barát, kinek öröme az örömöd, bánata a bánatod, kinek barátságát minden körülmény közt vállalod."_  

Az igazi barátok azok, akik akkor vannak mellettünk, amikor jól megy a sorunk. Szorítanak értünk, örülnek a győzelmeinknek. A hamis barátok pedig azok, akik a nehéz pillanatokban jelennek meg, azzal a búval bélelt, "együttérző" arccal, pedig valójában kapóra jön nekik a szenvedésünk, hogy ezzel vigasztalhassák magukat nyomorult életük miatt.  

Nem az rendített meg engem, hogy hazudtál nekem, hanem, hogy többé nem hiszek neked.   Mindig elveszítjük azoknak a barátságát, akik elvesztették megbecsülésünket.   Hát ennyi lenne. Nem tudom milyen apropóval jött, de mindig akartam egy közhelyes idézetes posztot csinálni. Valószínüleg nem véletlenül lett közhely. Na mindegy. ' wiederlesen!